JELENTKEZZ ÖNKÉNTESNEK!

2016.10.24.

JELENTKEZZ ÖNKÉNTESNEK!

VIDÉKI KÖZÖSSÉGI TÉR
"Az ingatlan egy kicsiny borsod megyei zsákfaluban található, amely vulkáni dombok között festői környezetben fekszik. A parasztház a helyi építészeti szokásoknak megfelelően hosszúkás alakú, kőből épült verandás házikó, melyhez kőből épített pajta réz is található. A telek több mint 2000 m2, melynek végében a Malom patak csörgedez. A kert egy almás-diós kicsi liget."

ÖNKÉNTESEKET KERESÜNK- PATAKPARTI MÉZESKALÁCS HÁZIKÓ

 

Szervezetünk a Suiklub Alapítvánnyal együttműködve belevágott arkai projektjébe, első lépésként azzal, hogy megvásárolta a Huyadi utca 30. szám alatt kőből épült, autentikus parasztházat, azzal a céllal, hogy abból multifunkciós közösségi és rendezvényteret varázsol uniós támogatásból, közösségi finanszírozásból és adományokból.

Második lépésként a megálmodott felújításról és átalakításról terveket készíttettünk.

Ezt követően a két szervezet a Vidékfejlesztési Operatív programjának egyik kiírására be is nyújtotta pályázatát, amelyből az épület első része kerülhet felújításra.

Folyamatosan figyeljük az egyéb forrásokat is annak érdekében, hogy a két szervezet vidéki álma megvalósulhasson.

Addig sem akarunk azonban tétlenkedni, amíg nagyobb forrást nem találunk. Az épület és az udvar - végében a patakparttal - minimális rendbetételét végre akarjuk hajtani önkéntes munkával, és némi adomány összegyűjtésével. Ez magában foglalja a házikó és a nyári konyha szobáinak kitakarítását, kifestését, némi bútorozását, valamint a kert és a patakpart rendezését.

 

A cél, hogy néhány funkciót a terület el tudjon látni, legyen gondozott és tiszta.

Az önkéntes akciót 3-4 hétvége alatt szeretnénk megvalósítani 2017 tavaszán. A rendbetétel során eszközökre - szerszámok, festő eszközök - , alapanyagokra, , konténeres szállításra, az önkénesek ellátására és néhány bútorra van szükségünk - elsődlegesen használt, vagy székek asztalok és szekrény, esetleg raklapból készített pad és asztal, valamint kerti fa bútorok.

És hogy mit is szeretnénk a közösség térben?

Szeretnénk akusztikus koncertet és kulturális-művészeti programokat, táborokat és gyermekfoglalkozásokat, termelői vásárt és kézműves műhelyt, gasztronómiai program s miegymást.

Mindehhez olyan tenni vágyó önkénteseket keresünk, akik szívesen részt vennének "kétkezi" munkát igénylő projektben, azért, hogy valami szépet és jót alkossunk közösen, a közösségért.

Amennyiben szeretnél részt venni az önkéntes akciónkban, amelyben biztosítjuk a szállást, étkezést és tábori hangulatot akkor NE HABOZZ!

JELENTKEZZ ITT: riszk.miskolc@gmail.com

vissza

Hozzászólások