TÁMOGATÓK RÉSZÉRE

2016.08.11.

TÁMOGATÓK RÉSZÉRE

TÁMOGATÓKAT KERESÜNK:
Az ingatlan egy kicsiny borsod megyei zsákfaluban található, amely vulkáni dombok között festői környezetben fekszik. A parasztház a helyi építészeti szokásoknak megfelelően hosszúkás alakú, kőből épült verandás házikó, melyhez kőből épített pajtarész is található. A telek több mint 2000 m2 területű, melynek végében a Malom patak csörgedez. A kert egy almás-diós kicsi liget.

Szervezetünk a Suiklub Alapítvánnyal együttműködve belevágott arkai projektjébe, első lépésként azzal, hogy megvásárolta a Hunyadi utca 30. szám alatti kőből épült, autentikus parasztházat, azzal a céllal, hogy abból multifunkciós közösségi és rendezvényteret varázsoljon uniós támogatásból, közösségi finanszírozásból és adományokból.

Második lépésként a megálmodott felújításról és átalakításról terveket készíttettünk.


Ezt követően a két szervezet a Vidékfejlesztési Operatív programjának egyik kiírására be is nyújtotta pályázatát, amelyből az épület első része kerülhet felújításra.

Folyamatosan figyeljük az egyéb forrásokat is annak érdekében, hogy a két szervezet vidéki álma megvalósulhasson.

Addig sem akarunk azonban tétlenkedni, amíg nagyobb forrást nem találunk. Az épület és az udvar - végében a patakparttal - minimális rendbetételét végre akarjuk hajtani, önkéntes munkával, és némi adomány összegyűjtésével. Ez magában foglalja a házikó és a nyári konyha szobáinak kitakarítását, kifestését, némi bútorozását, valamint a kert és a patakpart rendezését.

A cél, hogy néhány funkciót a terület el tudjon látni, legyen gondozott és tiszta.

Az önkéntes akciót 3-4 hétvége alatt szeretnénk megvalósítani 2017 tavaszán. A rendbetétel során eszközökre - szerszámok, festő eszközök - , alapanyagokra, , konténeres szállításra, az önkénesek ellátására és néhány bútorra van szükségünk - elsődlegesen használt, vagy székek asztalok és szekrény, esetleg raklapból készített pad és asztal, valamint kerti fa bútorok.

És hogy mit is szeretnénk a közösség térben?

Szeretnénk akusztikus koncertet és kulturális-művészeti programokat, táborokat és gyermekfoglalkozásokat, termelői vásárt és kézműves műhelyt, gasztronómiai program s miegymást.

Mindehhez olyan cégeket keresünk, amelyek - akár pár ezer forinttal - hozzá tudnak járulni projektünkhöz, a vidéki közösségi házikóhoz és patakparti udvarához.

A támogatásról igazolást bocsátunk ki, amellyel a vállalkozás adóalapja csökkenthető.

Regionális Ifjúsági Szolgáltató Központ

CIB Bank: 10700086-22691507-51100005

Közlemény: Arka projekt adomány 

vissza

Hozzászólások